Una jornada picante en Oleiros: "Se trata de disfrutar la experiencia de picante, no de sufrir"
Saltar ao contido principalSaltar ao pé de páxina

Una jornada picante en Oleiros: "Se trata de disfrutar la experiencia de picante, no de sufrir"

La empresa de salsas picantes Factoría do Lume se alía con la granja Lúa do Dexo para organizar este sábado un evento de cata de salsas picantes y los 30 chiles más picantes del mundo

Fran Gil en su granja en Dexo, Oleiros. |  Casteleiro

Fran Gil na súa granxa en Dexo, Oleiros. | Casteleiro

Oleiros

A calor vai sentir en Dexo este sábado a pesar da choiva prevista para a xornada. E é que a granxa ecolóxica Lúa de Dexo organiza a primeira xornada de picante xunto con Factoría do Lume, a empresa de salsas picantes. O día terá como evento central a cata dos 30 chiles máis picantes do mundo, pero tamén haberá cociña en vivo para ensinar novas receitas, catas de salsas de Factoría do Lume e charlas sobre a cultura do picante.

Fran Gil, de Lúa do Dexo, sinala que apenas quedan seis prazas para as 25 que había dispoñibles. «Vai ser unha cata de picantes extremos, tivemos avisar á xente que viña, que tiña que vir xa preparada, cunha tolerancia alta ao picante», di Gil, aínda que sinala que o sábado varios nenos pasaranse pola xornada: «Avisamos aos pais, pero dixéronnos que non había problema. Que veñan tantos nenos é unha cousa que me chama a atención e mólame».

Aínda que na cata estarán dispoñibles 30 variedades diferentes de chiles, tan só farase un percorrido por «os máis singulares», aínda que despois os comensais si poderán probar todos os produtos « que se atrevan». «Tamén imos ir explicando a historia do chile, como Colón descubriuno en América, curiosidades.... Tamén trataremos de explicar exactamente que é a capsaicina, o compoñente que provoca que cando probas un chile o corpo xere unha serie de defensas para protexerse», di o de Lúa de Dexo.

A xornada, di Gil, busca tamén dar resposta á tendencia do picante dos últimos anos. «Cada vez hai máis demanda de chiles, de salsas, de produtos picantes, de restaurantes», afirma, e engade que espera que con estas catas os veciños da zona aprendan a gozar diso.

«En Galicia hai moita xente que se cre que aguantar algo moi picante é como ter máis valor, como ser máis home. Para nada trátase diso, trátase de que o picante sexa rico, sobre todo trátase de gozar a experiencia de picante, non se trata de sufrir», destaca Gil.

Tracking Pixel Contents