Helados: aprende cómo hacer polos caseros
Apúntate un par de recetas para elaborar uno de los reclamos más esperados del verano y que hará que conquistes muchos paladares

Xeados: Aprende como facer polos caseiros. / Pexels
D.S.
Non hai cousa que máis nos guste que facer xeados caseiros cando chegue o verán. Os polos son por antonomasia o sinal de que a calor xa está aquí e que mellor xeito que elaborar deliciosos xeados caseiros para non só gozalos cando queremos, senón tamén ofrecerllos cando teñamos invitados en casa. Podemos ser creativos e realizar elaboracións que conquisten non só aos ollos, tamén ao padal.
Un dos trucos para que nos saian xeados con bos sabores é utilizar produtos frescos, por exemplo, a froita. Un ingrediente fresco e saudable que pode axudarnos a dar cor e sabor aos nosos xeados. Se o que buscamos á parte do sabor é cremosidad un iogur pode axudarnos a conseguir esa textura, aínda que non sexamos cociñeiros expertos temos multitude de opcións coas que preparar un bo xeado caseiro. A continuación, explicamos unhas par variedades para facer polos:
Xeado caseiro de fresa

Xeado caseiro de fresa. / Shutterstock
Ingredientes
- 500 g de fresas
- 150 g de azucre ou azucre glas
- 1 cucharadita de azucre investido ou de mel
- 350 g de nata moi fría (mínimo 35% materia graxa)
Elaboración
É a receita máis clásica que existe dos xeados caseiros. A quen non lle gustan as fresas? son unha froita moi versátil que ten moitas opcións para non só comela fresca. Para elaborar un polo caseiro así o que necesitamos é limpar e tallar as fresas pola metade para despois polas no conxelador. Despois de que estean conxeladas hai que triturarlas para conseguir unha textura igual a un granizado. Incorporar a nata, que ten que estar a temperatura fría, xunto á cucharadita de azucre investido ou mel. E xa estaría listo o noso xeado caseiro. Conxelar durante 3 horas como mínimo antes de consumir.
Xeado de menta e piña

Xeado de piña e menta. / Shutterstock
Ingredientes
- 500 g de piña fresca
- 10 follas de menta fresca
Elaboración
Pelar e cortar a piña en anacos. Triturar cunha batidora de man ou de vaso. Agregar un pouco de auga se fose necesario. Engadimos as follas de menta e volver a triturar, aínda que podemos incorporar outras froitas ou ata un par de cucharadas de iogur do sabor que máis nos guste ou leite de coco para que nos quede un polo máis cremoso. Conxelar durante 3 horas como mínimo antes de consumir.
Xeado caseiro de iogur grego e froitos vermellos

Xeado caseiro de iogur grego e froitos vermellos. / Shutterstock
Ingredientes
- 350 g de yogurt grego natural azucarado
- 115 g de froitos do bosque conxelados
- 30 ml de sirope de agave ou azucre de cana
- 15 ml de zume de limón
- 5 follas de hierbabuena
Elaboración
Como cos anteriores xeados caseiros debemos triturar todos os ingredientes ata obter unha mestura homoxénea, encher os moldes dos polos e conxelar mínimo durante 3 horas.
Quedarannos uns xeados deliciosos, cremosos e con moito sabor para poder gozar este verán.
- Así será a Festa da Fresa de Eirís
- Un xulgado do Penal investiga as comisións de servizo municipais da Coruña
- A Garda Civil extrema a vixilancia: mirará miles de guanteras para ver se tes este obxecto dentro do coche (é obrigatorio)
- As terrazas en aparcadoiros na Coruña cumpren cinco anos á espera dunha norma definitiva
- O millonario José Elías opina sobre comprar ou alugar en 2025: 'Se ganas 2.000 euros ao mes...
- Sada concede licenza para rehabilitar a antiga Confeitería Moura como hotel
- O Deportivo confirma a fichaxe de Daniel Bachmann para a portería
- O covid instálase ‘’ no verán da Coruña: «Está claro que esta infección non ten estacionalidade»